Nowa inwestycja na Dolnym Śląsku. Praca dla 500 osób

Nowa inwestycja na Dolnym Śląsku. Praca dla 500 osób

The Hut Group otwiera pod Wrocławiem nowoczesne centrum produkcyjno-logistyczne, w którym pracę znajdzie nawet 500 osób. Magazyn w Magnicach to pierwsza inwestycja firmy w Polsce i zapowiedź szerszego wejścia na rynek europejski.

Centrum produkcyjno-logistyczne The Hut Group, firmy e-commerce działającej w segmencie zdrowie i uroda, powstało w Magnicach pod Wrocławiem przy drodze ekspresowej S8. Na powierzchni liczącej ponad 60 tys. mkw. znajdzie się również powierzchnia biurowa. Wybrana lokalizacja pozwoli na szybszą dystrybucję produktów firmy do niemal 300 000 klientów internetowych z regionu Europy Środkowej i Wschodniej.
− Polska dobrze rokuje w sektorze e-commerce, a popularność tego kanału sprzedaży lokalnie stale wzrasta. Nasz kraj został wybrany na kolejną lokalizację firmy The Hut Group między innymi dzięki doskonałej reputacji rodzimych pracowników. Magnice to dla nas strategiczne miejsce, które cechuje klimat sprzyjający inwestycjom, a dzięki łatwemu dostępowi do infrastruktury lądowej łączy firmę z ważnymi dla rozwoju naszego biznesu krajami jak Niemcy, Austria, Czechy, Słowacja i Węgry. Jestem dumny, że mogę być częścią tej inwestycji i brać udział w tak dynamicznym przedsięwzięciu, jakim jest nowa inwestycja The Hut Group – wyjaśnia Mariusz Kaczorowski, dyrektor generalny w The Hut Group.
W magazynie The Hut Group pracę znajdzie nawet 500 osób. Partnerem rekrutacyjnym firmy jest agencja zatrudnienia Manpower, która obecnie poszukuje kandydatów głównie do pracy na stanowiskach magazynowych i kierowniczych. Pracę w The Hut Group mogą również znaleźć specjaliści działu zakupów, BHP, księgowości, a także osoby z doświadczeniem w zarządzaniu produkcją i magazynami. Na zatrudnionych czeka atrakcyjne wynagrodzenie, system premiowy i bogaty pakiet benefitów pozapłacowych, np. dofinansowanie posiłków, prywatna opieka medyczna, karta sportowa, bezpłatny transport z wybranych lokalizacji. Osoby, które od października chcą podjąć pracę w The Hut Group, mogą zgłaszać się do agencji Manpower, wysyłając swoje aplikacje na adres thg.magnice@manpower.pl lub dzwoniąc pod numer tel 600 562 056.
– Na rynku polskim obserwujemy trend związany z rosnącą liczbą centrów dystrybucji obsługujących sektor e-commerce. To z jednej strony efekt wzrostu sprzedaży w handlu elektronicznym, a z drugiej strony upodobania sobie Polski przez zagraniczne przedsiębiorstwa, jako miejsca do lokowania swoich inwestycji. Ten trend jest szczególnie widoczny w południowym i zachodnim regionie kraju, gdzie również obserwujemy wzrost zapotrzebowania na pracowników w tej branży. Nowi pracodawcy w regionie to zapowiedź zwiększonej konkurencji o pracownika, firmy te chcą bowiem przyciągnąć pracowników wychodząc do nich z ofertą atrakcyjnego wynagrodzenia, bogatym pakietem benefitów oraz dużymi możliwościami rozwoju – mówi Kamil Sadowniczyk, dyrektor w agencji zatrudnienia Manpower.
Przyszłość pracy tymczasowej w Polsce

Praca tymczasowa była, jest i będzie, ponieważ daje firmom możliwość szybkiego reagowania na zmieniające się potrzeby biznesowe. Bez elastycznych form zatrudnienia polska gospodarka nie będzie mogła się rozwijać – mówią eksperci agencji zatrudnienia Manpower, w odpowiedzi na pojawiające się w mediach zapowiedzi o schyłku pracy tymczasowej w Polsce. O stabilność zatrudnienia nie muszą się również obawiać osoby obecnie pracujące w oparciu o ten model, co więcej bieżąca sytuacja na rynku daje im duży komfort pracy i lepsze warunki finansowe niż jeszcze rok temu.
Iwona Janas szefem marki Manpower na Europę

Z początkiem września Iwona Janas awansowała w strukturach europejskich ManpowerGroup. Została szefem marki Manpower na Europę. To dodatkowa funkcja Iwony Janas w organizacji, ponieważ w dalszym ciągu będzie zarządzać firmą ManpowerGroup w Polsce i w Rosji.
Wakacyjne staże i praktyki kluczem do kariery?

Maj to ostatni dzwonek dla osób, które chciałyby podjąć wakacyjny staż lub praktyki. Pracodawcy liczą na to, że zaraz po sesji studenci zaczną rozglądać się za letnim zajęciem i będę gotowi do zasilenia rynku pracy. Z uwagi na niedobór pracowników ofert staży i praktyk szukać można dziś niemalże w każdej branży i w każdym dziale − począwszy od wsparcia produkcji, działu R&D, utrzymania ruchu, poprzez działy administracyjne jak księgowość, finanse, HR po wyspecjalizowane działy związane z inżynierią i branżą IT. O tym, dlaczego warto zdecydować się na wakacyjny staż lub praktyki, mówi ekspert agencji zatrudnienia Manpower.
Małopolska: Polski przemysł kwitnie, praca dla 350 osób

Produkcja przemysłowa w Małopolsce przyspieszyła na wiosnę, szczególnie w branży spożywczej i motoryzacyjnej. Efektem tego jest zwiększone zapotrzebowanie firm na pracowników produkcyjnych, którzy mogą liczyć na zatrudnienie nawet od zaraz.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.